2015 ECONOMIE ESM EUROPA PENSIOEN

ZET DE PERS MAAR AAN!

‘Kijk’, ik uit ook alleen maar omdat ik zie, hoor en er het mijne van denk. Of ik gelijk heb? Dat weet ik niet.. maar ik weet wel dat ik al eerder openbaar verduidelijkt heb, niet te geloven in de zogenaamde oplossingen.  Zo leek mij het ESM  een gevaarlijke opmaat naar een momentum waarop door de ingeslagen weg er geen weg meer terug meer mogelijk zou zijn. Vandaag is de dag van dat momentum. De noordelijke landen kunnen de beslissing om de geldpersen aan te zetten niet meer keren. Kortweg: ,, we zijn die lul ”. Persoonlijk vreesde ik al door te denken dat dit filmpje (deel I & ‘deel II‘) toch echt wel een grote kern van waarheid weergeeft.

Ik denk er nu maar vanuit te moeten gaan dat er voor mij een pover pensioen staat te wachten. Met wat geluk. De generatie onder mij zal waarschijnlijk alles kwijt raken. Als deze noodgreep niet gaat werken. Want een noodgreep is het. Kosten wat het kost de EU door de Euro te handhaven in stand houden. Terwijl een unie van samenzijn niet om geld zou moeten draaien, maar om saamhorigheid en éénheid van ziel en geest. Maar dat is moeilijk.

Ons economisch stelsel heeft een fundamentele fout in zich. Het verschil tussen arm en rijk laat dat zien. Vooral de manier waarop overmatige rijkdom verkregen is of vergeven is heeft meestal geen medemenselijke basis.

Anyway. De Euro moet overleven, dus dan maar in minder waarde. Dan maar zonder trots en kracht. Ten koste van nog meer polarisatie en onvrede. Juist dat wat de Unie uiteindelijk de kop zal kosten. In al mijn leek zijn durf ik in ieder geval ‘op een briefje te schrijven’ dat het Verenigd Koninkrijk uit de EU gaat stappen.

Konden wij dat ook maar als het zo moet.. al hadden wij reeds eerder onze bedenkingen. Maar wie ben ik? En wie ben jij?

Blijven lachen is mijn devies! Althans, niet als je je door dit ‘leuke’ filmpje beseft dat je in een democratie leeft, overheerst door een niet democratische unie. Net zoals ons economisch stelsel door de crisis van nu een weeffout blijkt te hebben is dit volgens mij ook het geval als het gaat om dé Unie.

Volgens mij. Maar denk er het jouwe van!