2015 D'66 DE RAAD DE ZORG DECENTRALISATIE PARTICIPATIEWET PvdA VVD

WERK AAN DE WINKEL VOOR VVD/ PVDA & GEDOGERS

Goed. Vandaag komt BNDeStem met hun statistiek over de zorg. De onderzoekscijfers liegen er niet om:

  • Twee derde van de zorgvragers heeft niemand in de directe omgeving die taken kan overnemen als de professional uitvalt. De helft maakt zich zorgen.
  • Meer dan 80% maakt zich zorgen over de toekomst. De helft hiervan waarschijnlijk doordat men niet weet waar men aan toe is. Dit lees ik ook uit andere cijfers.
  • Als ik het goed lees en het enigszins wat scherp stel, betekent het dat een derde van de zorgvragers, waarbij een lichte of ingrijpende verandering in het zorgaanbod komt, direct in de problemen komt.
  • De helft van de mensen komt in de problemen als men meer moet gaan betalen.

LINK 1
LINK 2
LINK 3

U weet het nu ook en ik neem aan dat u ook vraagtekens plaatst  bij het invoeren van de participatiewet. Dit is duidelijk door de strot geduwd. Veel mensen weten nog niet wat de veranderingen voor hen gaan betekenen, omdat er geen communicatie (mogelijk) is. De gemeenten doen hun best, maar roeien met de riemen die zij hebben.

Ik kan me zo voorstellen dat de onvrede onder de VVD/ PvdA leden en kiezers erg groot is. De gedogende partijen komen er in de peilingen nog goed vanaf, maar iemand die slim is, gaat deze partijen niet belonen voor wat zij ons nu allen flikken.

Het wachten is op een lange avond debat, waarop de Bergse politiek de VVD/ PvdA/ D’66 vragen om gezamenlijk een brandbrief te gaan sturen naar ons kan kabinet. Misschien is het handig dat de gemeenten gezamenlijk vragen gaan stellen over de resultaten van het BNDeStem onderzoek. De Bergse politiek gaat geen politiek voeren over de ruggen van zieke mensen en de opgelegde veranderingen.

Hiervoor is de journalistiek dus zo belangrijk. Ik ben erg blij met het onderzoek. Niet met de uitslagen. Zal ongetwijfeld vervolgd worden.

De mensen hebben zekerheid en zorg nodig. Onzekerheid is, dit heb ik geleerd tijdens mijn opleiding verpleegkunde, niet bevordelijk voor de genezing.