2015 B&W DE RAAD MILIEU TON LINSSEN

WEIGER GEWOON PLASTIC

Verbieden? Volgens mij moeten de heren in Brussel daar hun plasje nog over doen. Men zeikt daar voorlopig nog over ‘belangrijkere zaken’. Ondertussen komen er acht miljard kilo plastic tassen in de oceaan. PER JAAR!!!!! Vandaag tijdens mijn vakantie daarvan nog een paar honderd gram plastic opgedoken op het koraalrif. Mag wel stellen dat ik er chagrijnig van word. Het lijkt me tijd dat onze gemeente een punt maakt. Plastic┬átassen en verpakkingen keihard belasten! Ton komt graag in het nieuws, zal landelijke pers worden als hij zijn grote broek durft aan te trekken. Meer info hier.

UPDATE 26-02-2015:
NU.NL: GRATIS PLASTIC TASJE PER 1 JANUARI VERBODEN
En dan nu nog de overtollige plastic bij verpakkingen e.d.
Ik wist niet dat deze wetgeving in de maak was, fijn dit te lezen!

UPDATE 15-02-2015:
Zo doen mijn partner en ik het. Bij de Zeeman voor ’n Euro. Rond het armpje en gaan! Het kan altijd beter, maar we proberen een begin te maken…

Jpeg

JpegJpeg