2015 EERSTE KAMER PROVINCIALE VERKIEZINGEN PvdA TWEEDE KAMER WATERSCHAPSVERKIEZINGEN

VERKIEZINGSBLUES

De provinciale en waterschapsverkiezingen ‘staan voor de deur’. Het valt mij dan ook altijd op dat er ineens allerlei overheid gelieerde sites met allerlei zogenaamde ‘goed weer’ berichten komen. ,,De economie trekt aan, de werkgelegenheid neemt af”. U kent het wel. Vaak nog tegenstrijdig ook, want als u goed zoekt zult u tegenstrijdige cijfers en prognoses vinden. Je zou bijna zeggen dat men het expres doet. Om u zand in de ogen te strooien.

De Tweede Kamer kaapt ondertussen de provinciale verkiezingen en de waterschapsverkiezingen. De media doen er vrolijk aan mee. De debatten gaan eigenlijk niet over de provincie of over het waterschap. Schandalig dat de politici willens en wetens u voor de gek houden. Overigens is dit natuurlijk voor de meesten van hen gewoon hun dagelijkse werk. Dat de media eraan meewerkt maakt mij droevig en boos tegelijk.

Om tot een punt te komen: het UWV verwacht stijgende werkloosheid door automatisering. Hoger opgeleide mensen gaan het werk van middelbaar opgeleide mensen doen. Het lijken de kassa’s bij de supermarkten wel. Daar vraagt men tegenwoordig ook al een universitair diploma voor of zo. Maar goed, alle gekheid op een stokje: stem verstandig en straf de landelijke partijen hard in het stemhokje.

Als het om de waterschappen gaat: ‘Water Natuurlijk’ heeft een lijstverbinding met de PvdA. Dus als u uw stem niet naar de PvdA wilt laten gaan, dan stemt u natuurlijk niet op ‘Water Natuurlijk’! Deze boodschap(pen) zal ik in de loop van de aankomende weken goed bij een ieder gaan inwrijven.

Gelukkig is het vandaag wel écht goed weer. Naar buiten dus! Dat is wat ik ga doen. Prettige dag allen.

UPDATE:
RTL NIEUWS:
‘Weinig Nederlanders willen gaan stemmen’

De PvdA/ VVD/ D’66/ CU en SGP lijken geen meerderheid in de eerste kamer te gaan behalen. het schommelt. U kunt dus het verschil maken deze verkiezingen. Gaan! Afstraffen! Dan is dit kabinet zo weg!