2016 OORLOGSCOALITIE SAOEDI-ARABIË VERENIGDE NATIES YEMEN

VERENIGDE NATIES BEDREIGD DOOR SAOEDI-ARABIË

Het land waar een hoofd eraf hakken gewoner is dan een vrouw achter het stuur, heeft weer eens van zich laten horen. Niet alleen Saoedi-Arabië heeft op een negatieve manier van zich laten horen. Ook de andere leden van de oorlogscoalitie, die blijkbaar verantwoordelijk worden geacht voor 510 kinderdoden en 667 kindergewonden in de Yeminitische oorlog, vonden het niet leuk dat zij door de Verenigde Naties op een zwarte lijst werden geplaatst. Er is zelfs gedreigd met een Fatwa, hoe gezellig en attent! Altijd leuk die islamitische rituelen, alleen wordt het de laatste tijd steeds vaker met de dood en geweld bekocht.

Het toegeven aan intimidatie is niet alleen onze EU leiders gewoon (vluchtelingendeal Turkije), maar ook VN-secretaris-generaal Ban-Ki Moon ging door de ruggengraat en haalde het clubje van de zwarte lijst. Philippe Bolopion van Human Rights Watch noemt het besluit van Ban een “schokkende draai van de VN”. Amnesty International zegt dat de Verenigde Naties hun geloofwaardigheid op het spel gezet hebben door “op schandelijke wijze te bezwijken onder de druk…”. Door zo te marchanderen wordt al het werk van de VN om kinderen te beschermen ondermijnd.”

De Verenigde Naties doet in ieder geval wat een groot deel van de aangesloten landen ook doen: zich laten bespelen door intimidatie en bedreiging. Je zou er als burger ook bijna bang van worden. Gelukkig is er weinig of geen angst nodig met betrekking tot de Arabische cultuurverrijking in ‘onze’ landen. Vinger voor vinger raken wij onze handen kwijt, net zoals de ontplofte kindertjes zeg maar…

Zolang de handel met dit soort landen maar lekker draait… zal ik maar schrijven… tank uw auto maar goed vol vandaag…