ALGEMENE MEDEDELING

TIJDELIJK ‘UIT’ DE POLITIEK (NAAR DE ACHTERGROND)

Ik heb er een tijdje over zitten tobben en het was ook moeilijk. Maar uiteindelijk is het makkelijker om publiekelijk aan te geven dat mijn partner en ik een zware periode hebben gekend en zo ook de familie en bekenden die ons steunen. Ik was namelijk zwaar depressief, zweefde tussen levensmoeheid en het elke keer maar weer de kracht vergaren om mijzelf de moed in te praten, vaak met hulp, om de draad maar weer op te pakken. 

Het gevolg was dat ik altijd maar weer een masker moest opzetten en naar de buitenwacht toe doen alsof er niets aan de hand was. Uiteindelijk is de boel geklapt, ben ik gaan auto-mediceren en vervolgens, na overigens jarenlang hier en daar hulp te hebben gezocht, vrijwillig vier maanden in opname gegaan. De laatste maanden waren het zwaarst en de laatste twee jaar was ik steeds minder en minder mijzelf.

Op de plaats waar ik ben hersteld heb ik de rust en wijsheid bij elkaar kunnen rapen om mijn reden tot leven te zien en hoe dit te trachten mij eigen te maken. Het is nog steeds moeilijk, ik maak af en toe nog steeds de oude fouten, maar ik voel mij het merendeel van de tijd goed. Dit is wel eens anders geweest. Ik ben ontzettend dankbaar voor de ‘tools’ die ik in één van de beste ziekenhuizen ter wereld mijzelf eigen heb mogen maken. Op dit moment is alles nog onwennig, maar ik ga mijn uiterste best doen om er nog te gaan komen.

Tijdens de vier maanden durende ziekenhuisopname ben ik tijdens intensieve behandelingen tot het inzicht mogen komen dat de zaken die ik in mijn jeugd heb meegemaakt, waarvan ik dacht dit ik deze wel verwerkt had en dat het allemaal wel meeviel, desastreuzer op mijn persoonlijkheid hebben ingehakt dan ik zelf kon (in)zien. Op dit moment blijf ik in herstel en heb ik nog een lange weg te gaan.

Over een jaar wil ik mijn politieke ambities gaan evalueren, ondertussen blijf ik verbonden aan de partij en heb ik mijn rol op de achtergrond als fractieassistent. Uiteraard ga ik mijn blog weer gebruiken om mijn gedachten te ventileren, zij het waarschijnlijk vaker op een andere toon. In samenspraak met de partij heb ik tijdelijk mijn functie als duo-burger neergelegd zodat ik aan mijzelf kon en kan gaan werken.

In de deze moeilijke tijd wil ik het graag bij deze verklaring laten en iedereen vragen onze privacy te respecteren. Dit openbaar maken is al moeilijk genoeg, maar ik ben er van overtuigd dat mijn zwakten mij sterker gaan maken!

Met vriendelijke groet,

Marcel Mulder