2015 CAO VAKBONDEN WERKGEVERS

THE FOCK MET UW CAO

Sinds men door jarenlang verkeerd spenderen, de tering naar de nering moet zetten, moet alles anders. De PvdA heeft de arbeidersziel aan de marktwerking verkocht. De VVD heeft zich als volkspartij in dienst gesteld van het grote geld. Inclusief de bijkomende corruptie en achterklap. Overigens staat ‘heel Den Haag’ in dienst van lobbyisten en ander gespuis. Voor elke EU ambtenaar is er één lobbyist. Amerikaanse toestanden dus. De EU en ‘Brussel’ hebben dit kwaad dus alleen maar dieper laten wortelen.

Wat gaat ons kabinet nu weer ‘slopen’? Althans, wat zou men moeten beschermen en in wetgeving moeten moderniseren ten bate van de schouders van onze samenleving? Jawel: het lijkt erop dat men gaat toestaan dat uw c.a.o. ook onder de trein van de marktwerking mag. Laat ik daar heel simpel over zijn: NEEN!

De vakbonden mogen ook met de frisse wind van een bezem worden schoongeveegd. Men heeft er bij gestaan en men heeft er naar gekeken. Soort van staan slapen. Passende actie kwam vaak in de knel met de carrières, ego’s en baantjes van baantjesjagers aan de top van deze organisaties.

Het poldermodel is geschiedenis! De oorlogsverklaring is afgegeven. Dus u moet wel de barricades op! Stem om te beginnen absoluut geen landelijke partij tijdens de provinciale verkiezingen. U weet het. Dat weet ik zeker. Daar is de laatste jaren weinig goeds van gekomen. Daar zal de aankomende jaren weinig goeds van komen. Mijn excuses aan de vrienden van de SP.

Als ik iets te zeggen had bij de vakbond, dan had ik als reactie, gisteren al onherroepelijk actie aangekondigd. Maar wie ben ik?

Little boy, big mouth!

UPDATE:
99% GEVERS – 1% NEMERS