2015 EUROPA EUROPESE UNIE GRIEKENLAND

TEL DE ONTELBARE POLITIEKE LEUGENS VAN NA 1789: “DE ARME GRIEKEN”

Noem me naïef als ik van mijn toren blaas en stel dat onze volksvertegenwoordigers ons hebben voorgelogen. Ik weet heus dat politici over het algemeen (ver)draaien en (keer op) keren, tegen het leugenachtige aan. Vaak om partijpolitiek maar meestal uit kortzichtigheid of zelfs het ‘eigen straat’-belang.

Diep van binnen, waarschijnlijk in een utopie van zelfbescherming tegen een permanente depressie, heb ik altijd de ijdele hoop gekoesterd dat politici uiteindelijk ‘volksvertegenwoordigers’ zijn en als het puntje bij het paaltje komt zij voor u en uw naasten staan. Deze droom is voor mij nu voorgoed voorbij.

De bakermat van de ‘dèmos’, Griekenland, wil volstrekt legitiem democratisch handelen, maar de niet democratisch gekozen Europese commissie gaat chanteren en toont geen enkele vorm van inbeeldingsvermogen naar de gewone Griek toe. Men maakt zich meer druk om de centen van anderen dan om het leven en welzijn van hun onderdanen. Waarschijnlijk omdat de meeste politici onderdanen zijn van de grote agglomeraten van het grote geld, multinationals, lobbyisten, of voor zichzelf alvast een goed baantje willen reserveren bij de grote jongens voor ná de politieke carrière. Onze volksvertegenwoordigers zijn geen volksvertegenwoordigers meer, maar machtselitairen. Zag die Dijsselbloem van de week lopen in de regen: mannetje naast ‘m om met de paraplu te lopen, ziet u dit voor u.. begrijpt u wat ik bedoel? En het mannetje met de plu werd natter dan Dijsselbloem. Uiteraard.

Franse-revolutie

Toen mijn kwartje van de week viel was ik vol van woede en desillusie en wilde het vanuit mijn toren over de daken blazen, maar ik kon me beheersen. Dit omdat ik vooral verbaasd was dat ons staatsjournaal de waanzin van onze regering(en) én het Europees Parlement maar niet duiden. U zult uw best moeten doen om enigszins inzicht te krijgen in de hoeden en randen. Om u hierbij te helpen zou u de twee volgende afleveringen van een speciaal tweeluik van Tros Radar kunnen kijken. Een knap staaltje onderzoeksjournalistiek. Ik wist dit zo ongeveer allemaal al maar heb niet de kennis en/ of het gezag om het op deze manier te verduidelijken.

Rest mij alleen nog te wijzen op het feit, datgene waarover ik WOEST ben, dat de ‘kleine’ Griek, de ‘kleine’ Nederlander of welke ‘kleine’ Europeaan dan ook het slachtoffer is en zal blijven van machtswellustelingen die geen fock om het kleine geven en dus eigenlijk het grote niet waard zijn.

TROS-RADAR-EXTRA-DEEL-I-GRIEKENLANDTROS-RADAR-EXTRA-DEEL-II-GRIEKENLAND

Extra gratis leesvoer van een in mijn ogen held. Hoe gewoon blijf je als politicus als je schrijft om te blijven in een goed onderhouden blog en zelfs je privé adres, telefoonnummer, etc. openbaar op internet zet..? En geen mannetje hebt die je plu draagt..

Hieronder een foto van ‘mijn’ Nood-Griekse zonnewering om de hittegolf te bestrijden. Even lachen mag.

Griekse-zonnewering