2015 B&W FRANK PETTER HANDHAVING WOONWAGENKAMP

‘T KAMP VOOR JE DEUR?!

’t Kamp voor je deur. ’t Zal je maar gebeuren. Heb je een mooi huisje gekocht, knallen ze een woonwagenkamp(!) voor je deur. Je huis minder waard, planschade indienen, protest aantekenen, gedoe, gedoe, gedoe!

Het zijn ook gewoon mensen, beste mensen. Als het er gaat komen, dan komt het er toch wel. Voor uw deur, of de mijne. Het lijkt me dan al met al geen gezellig begin om gelijk op de achterste poten te staan.

Gisteren hoorde ik in de politieke wandelgangen al geruis over het plan afschieten of uitstellen. Uiteraard het licht gevoelig allemaal. Vanavond gaat de commissie Burger en Bestuur een bewogen politieke avond worden. De papieren BN DeStem nam hier vandaag, ‘bij monde’ van Jan van de Kasteele, al een voorschot op.

Vroeger, toen ik nog portiertje was, toen had ik inderdaad wel eens mot met die gasten van de Beek in Halsteren, of de Zeekant, of van de kermis! Ook met die ‘kampers’. Maar dat zijn excessen, die zijn er in iedere sociale laag te vinden. Ik ben ouder en wijzer. Van mij mogen ze voor mijn deur hoor die ‘kampers’. Lijkt me wel gezellig! Zou het wel zonde vinden van het parkje en de prachtige bomen overigens, maar dat terzijde.

Het is wel aan de gemeente om te handhaven. Zit er bovenop als er iets oneigenlijk gebeurt of als mensen vragen of klachten hebben. Ben als burgemeester een goede burgervader voor allen mijnheer Petter, want daar vertrouw ik op! U kunt deuren openen en deze binnengaan. Persoonlijk aan huis, van huis tot huis. Mensen bij elkaar brengen. Er is al genoeg verdeeldheid. Ik doe daar niet meer aan mee.

Beste mede-bewoners van Bergen op Zoom: ga niet gelijk op de barricaden! Het zijn gewoon mensen. Niets meer en niets minder. Deze zijn er in alle soorten en maten. Liever een ‘kamper’ als buur dan een bankdirecteur als baas zal ik maar zeggen..

Fijne dag!