2016 COA Centraal Orgaan opvang asielzoekers DE RAAD DIEDERIK SAMSON EUROPESE UNIE FRANKRIJK GRIEKENLAND JOURNALISTIEK KOERDEN POLITIEK PvdA Recep Tayyip Erdoğan TURKIJE TWEEDE KAMER

SO-DE-MIET-ER-OP

Daar lag ik dan deze morgen. Iets wat beduusd van de dingen die ik in ons heerlijk warm bedje las. Kort samengevat dacht ik een hele hoop. Nog korter samengevat bleef ‘so-de-miet-er-op’ in mijn hoofd hangen. Ik zal het uitleggen..

Het eerste artikel wat ik las hebben mijn anti-Europese-Unie gevoelens nog verder versterkt. Hierin las ik dat Emmanuel Macron, Franse minister van Economische Zaken, bij een BREXIT de migranten in Calais niet meer tegen gaat houden, zodat zij naar het Verenigd Koninkrijk kunnen reizen. Hier tekent zich dan ook meteen alles af wat er mis is met de Europese Unie: het grote tekort aan democratie. Als het Engelse volk het verstandige besluit neemt om de handdoek in de ring te gooien, dan schopt men toch nog even na. Hard zal ik krassen: ‘tegen’, in het stemhokje! En ja het is een proteststem! Sodemieter toch op!

Maar het ging verder, want zoals ik eerder heb geschreven ben ik niet zo voor de volksverhuizing van Turkije naar Europa. Ik ben een man met heel veel zogenoemd links gedachtegoed, maar met een scherp rechts randje. Ik roep de gemeenteraad van Bergen op Zoom dan ook op om de gewenste en eerlijke, medemenselijke, concessies te doen. Zolang er dus vluchtelingen zijn zou ik mij persoonlijk richten op de meest hulpbehoevenden. Nog liever zag ik ze bijna allemaal in Turkije blijven. Het is daar veilig. De homo’s en Christenen mogen van mij met een luchtbrug hier naar toe gehaald worden Diederik Samson.

Diederik Samson wil dus een luchtbrug met ongeveer 400 vluchtelingen per dag naar Nederland opzetten. Dit als teken van goede wil naar Turkije toe. Sinds de toezegging van 3 miljard aan Turkije is het aantal vluchtelingen dat de oversteek van Turkije naar Griekenland neemt gestegen. De grenzen aan de Balkan en het verdere Oosten worden steeds hermetischer afgesloten en zo tekent zich er een vluchtelingendrama aan de grens tussen Macedonië en Griekenland af. Ik begrijp niet waarom men zo graag naar de pijpen van Erdogan danst. Laat deze man zich verder isoleren in zijn megalomane paleis. Erdogan is een gevaarlijke oorlog ophitser en het lijkt mij dat het tijd gaat worden dat juist hij zijn goede wil toont. Stoppen met het vastzetten van journalisten, stoppen met het onderdrukken van de Koerden, stoppen met het aanvallen van de Koerden in Syrië en Irak en meewerken aan het humaan opvangen van de ontheemde Syriërs en Irakezen, zodat zij later, na de oorlog, hun land weer kunnen gaan opbouwen.

Nederland, als tijdelijk voorzitter van de Europese Unie, moet aan alles en iedereen duidelijk maken dat het veilig is in Turkije en dat de Nederlandse bevolking zeker niet zit te wachten op een volgende generatie migranten met hele grote cultuurverschillen en dito integratieproblemen. Er moet daadkracht getoond worden. Verder zal Griekenland geholpen moeten worden met de opvang van de honderdduizenden vluchtelingen. De Trojka heeft dit land sociaal al naar de afgrond geduwd. Het laatste zetje richting totale chaos lijkt men nu te gaan krijgen door de besluiteloosheid van de Europese leiders.

Wat een enorme puinzooi heeft men van Europa gemaakt. Ieder voor zich en God voor ons allen.

Goedemorgen.