2015 FARGONDHA MALIKZADAH FARKHUNDA ISAF SALEH ROZBEH TWEEDE KAMER

SALEH ROZBEH DEEL II (BRIEF AAN DE TWEEDE KAMER)

Gezien de urgentie heb ik besloten, na overleg met onze partijleiding, om de snelste weg te kiezen. Zelf een brief schrijven aan de Tweede Kamerfracties. Ik hoop dat alle Bergse partijen doen wat ze kunnen in deze en gebruikmaken van hun netwerken. Ik wens de nabestaanden van het verschrikkelijke gebeuren veel sterkte en wijsheid toe.  

Aan de leden van de Tweede Kamer per e-mail

Geachte leden van het parlement,

Afgelopen nacht kwam ik een zeer schokkend filmpje tegen op het internet:

Een tijdje later sloeg ik de krant open (BNDeStem van 21 maart 2015) en las dat het om familie van een Bergenaar gaat. Gezien het belang heb ik een stukje tekst integraal overgenomen. De hele tekst staat hier.

Bergenaar vraagt wereld om hulp
Saleh Rozbeh uit Bergen op Zoom vraagt de wereld om hulp. Zijn nichtje Fargondha (30) werd donderdag in de Afghaanse hoofdstad Kabul op straat door een menigte mannen doodgeschopt en -geslagen. Omdat ze de Koran zou hebben verbrand, zoals de politie zegt.

Saleh Rozbeh gelooft er niets van. „Moslimextremisten maken vrouwen bang door geweld tegen ze te gebruiken.”

De ouders van Fargondha zijn ondergedoken. „Ze zijn bang dat zij het volgende slachtoffer zijn”, zegt Rozbeh. Hij hoopt dat een ambassade haar deuren opent, zodat zijn familie kan vluchten. “

Ik wil de leden van het parlement dringend verzoeken om de Nederlandse Ambassade in Kabul, Afghanistan open te stellen voor de opvang van de familie.

Hoogachtend,

Marcel Mulder

Fractie-assistent en duo burgerlid
BSD (Bergse Sociaal Democraten)

UPDATE:
Omroep Brabant: Bergse Sociaal Democraten in de bres voor familie van doodgeschopte en geslagen vrouw in Kabul

UPDATE:
22-03-2015 NOS: Afghanistan begraaft gelynchte Farkhunda

Onschuldig gestorven…