2016 DEMOCRATIE EUROPA EUROPESE UNIE KOERDEN Recep Tayyip Erdoğan TURKIJE

RECEP TAYYIP ERDOGAN IS GEK

Samen met de machthebbers van de Europese Unie heeft Recep Tayyip Erdoğan vooral zijn kiezers voor de gek gehouden. Op verzoek van Recep Tayyip Erdoğan hebben de machthebbers in de Europese Commissie in al hun ondemocratisch zijn besloten om Recep Tayyip Erdoğan zijn verzoek, om een kritisch voortgangsrapport over de Turkse regering te verzwijgen tot na de verkiezingen, in te willigen. Recep Tayyip Erdoğan’s AK-partij boekte tijdens deze verkiezingen een ruime overwinning. De Turken hadden hierdoor geen weet van de mening van de Europese Commissie. Hierin komt de waanzin van de machthebbers steeds meer naar bovendrijven. Op het gebied van onafhankelijke rechtspraak, vrijheid van meningsuiting en persvrijheid gaat het steeds slechter in Turkije, staat in het rapport dat in handen is van de Volkskrant

Het verzwijgen van dit rapport maakt de machthebbers in de Europese Commissie mede schuldig aan de politieke gevolgen. De koerden hebben het zwaar te verduren, binnen en buiten de Turkse grenzen. De machthebbers in Turkije spelen een gevaarlijk spel door de Koerden in Syrië te bestoken. De VN-veiligheidsraad heeft de Turkse acties dan ook veroordeeld. Helaas maakt Turkije ook nog eens deel uit van de NAVO. Gelukkig spreekt de Tweede Kamer zich nu ook uit. Het had allemaal voorkomen kunnen worden als de gevaarlijke gek Recep Tayyip Erdoğan wat minder noten op zijn zang had gehad. Hij heeft met alles en iedereen een loopje kunnen nemen. Chantage heeft hij daarbij niet geschuwd en zojuist doet hij er nog een schep bovenop..

Het is duidelijk dat de machthebbers in Turkije nergens voor terugdeinzen. Het is te hopen dat het land nu genoeg geïsoleerd is geraakt om te zien dat men van de Amerikanen niet kan eisen om te kiezen voor de Koerden of voor Turkije als bondgenoot. Want ik denk dat Poetin toch echt een maatje te groot is voor Recep Tayyip Erdoğan. Het zijn de Koerden die IS effectief bestrijden.

Afgelopen weekeinde sprak ik met iemand die veel weet heeft van de geschiedenis. Hij kwam met de stelling dat de Russen Assad wel eens heel snel zouden kunnen laten vallen als de Arabieren wat minder eigenwijs en trots waren en de marinebasis Tartous, nabij Latakia Syrië, als souverein Russisch grondgebied aan Poetin zouden schenken, ze zitten er toch al jaren. De Turken staan met de rug tegen de muur. Hopelijk maakt deze kat in het nauw geen gekke sprongen.