2016 B&W GEBOUW-T

POPPODIUM GEBOUW-T IN BERGEN OP ZOOM KAMPT MET EEN FORS TEKORT

Daar schrik ik van. Eerder gaf ik aan mij bruikbaarder te voelen op het politiek-publieke vlak en de cultuur zo dus op een andere manier te benaderen. Vandaag lees ik helaas in de krant dat het p.r.-technische goed geoliede verhaal van Gebouw-T wel klopt. Het zakelijke en structurele waarschijnlijk niet. Dat er geld bij moet is helaas noodzakelijk, maar niet zonder meer iets wat structureel, dus vaker behoeft. Als mede-initiatiefnemer van het poppodium in Bergen op Zoom durf ik uiteindelijk best de stelling aan dat de stekker eruit kan. Maar nu nog niet…

Ik ben niet betrokken bij het poppodium, we hebben de plannen gemaakt en de gemeente en de stichting achter het podium hebben zelf besloten hoe dit ten uitvoer te brengen. Wat wel jammer is dat de bedenkers van de plannen niet meer voor advies worden geraadpleegd, waarschijnlijk zal dit ook niet zomaar gebeuren. Hiervoor heb ik ooit als burger een inspraakmoment aangevraagd en dus zelfs voor gewaarschuwd. Dit was op 26 januari 2010 (.PDF).

Wat mij misschien rest, is mij er in te gaan verdiepen. Ik graag mij alleen nu hardop af of dit gewenst is en of ik hier zonder meer nog zin in heb. Bergen op Zoom heeft als gemeente besloten een cultuur-en evenementenstad te willen zijn. De infrastructuur is er, het optimale gebruik hiervan totaal niet. Niet alleen bij Gebouw-T. Dat is jammer, want er zou zoveel mogelijk zijn als de neuzen dezelfde kant opgingen en de samenwerkingen beter gestroomlijnd. Misschien kom ik er nog op terug. Vooralsnog ventileer ik alleen even…

Dat was het.