2016 B&W BERGSE PLAAT BNdeStem BOULEVARD CHRIS VAN EEKELEN FRANK ROKS FRANK VAN DER AVERT RIAN PUNT

PLAN MIDGETGOFBAAN

Vandaag in BN de Stem: ,, Midgetgolfbaan Meilust blijft gesloten. Bergen op Zoom vindt het exploiteren van het complex niet langer een gemeentelijke taak. Bovendien zijn de banen dermate verouderd dat de midgetgolfbaan alleen met een forse investering weer exploitabel te maken is.”

Al toen ik jong was vroeg ik mij af waarom de baan zo ergens achteraf verstopt zat. Om eerlijk te zijn heb ik ook al jaren niet meer aan de midgetgolfbaan gedacht. Het ligt niet echt in de picture om het maar zo te zeggen. Ik citeer verder:  ,,De baan is altijd open tussen april en oktober en wordt vooral bezocht door gasten van campings in Bergen op Zoom en omgeving. Eerder deed de gemeente een oproep aan organisaties en/of particulieren om een plan in te dienen om de baan open te houden. Tot nu toe heeft zich nog niemand gemeld. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 9 april melden bij de gemeente.”

Nu lijkt het mij zo dat het aanleggen van een midgetgolfbaan, zeker nu de huidige te gaar is om nog te gebruiken, door een handige ondernemer niet superduur hoeft te zijn. Het duurste zal het personeel zijn, maar daar is een oplossing voor.. Het volgende idee met voordeeltjes kwam mij te binnen:

  • Verplaatsen naar de Bergse Plaat, mooie betaalbare woningen op huidige locatie bouwen,
  • toezicht en kaartenverkoop uitbesteden aan ondernemer(s) aan de boulevard, dit scheelt perstoneelkosten,
  • als tegenprestatie stelt de gemeente voor een bepaalde tijd geen huur te vragen voor het perceel zodat de baan gered kan worden, het is tenslotte maar braakliggend gras,
  • de campingbewoners worden naar de boulevard getrokken, meer bezoekers op de soms wat saaie boulevard,
  • kinderen, de plaat is kinderrijk, ook door de speeltuin aldaar, zullen eerder gaan golfen, dus meer bezoekers,
  • boulevard wordt aantrekkelijker voor vestiging andere activiteiten,

Het zou leuk zijn als de ondernemers op de plaat op zijn minst er eens een nachtje over slapen en een dagje overleg voeren met onze gemeente. Misschien kan Chris van Eekelen van Les Vedettes ook nog in de onderhandelingen springen?

Goedemorgen