2016 CIZRE EUROPA EUROPESE UNIE Fatma Koşer Kaya FRANS TIMMERMANS MENSENRECHTEN OORLOGSMISDADEN Recep Tayyip Erdoğan TURKIJE TWEEDE KAMER

OPEN(DIGITALE)BRIEF AAN FATMA KOŞER KAYA EN FRANS TIMMERMANS

Geachte mevrouw Koşer Kaya & mijnheer Timmermans,

Daar u op diverse manieren ons land en mij als onderdaan vertegenwoordigt, wil ik u met spoed aandacht vragen voor de mensenrechten in Turkije. Tevens wil ik u vragen de beschuldigingen aan het adres van het Turkse regime, geuit door diverse organisaties en politieke bewegingen, inclusief Turkse burgers zelf, te onderzoeken. Gezien het feit dat Turkije NATO lid is en kandidaat lid van de Europese Unie lijken mij deze beschuldigingen zeer relevant ten aanzien van de houding die de Nederlandse regering en de Europese Unie ten opzichte van Recep Tayyip Erdoğan’s regering aannemen.

De beschuldigingen van oorlogsmisdaden en het schenden van mensenrechten zijn van zeer ernstig kaliber. Er zijn zelfs organisaties/ mensen die zich wagen aan een uitspraak waarbij de woorden ‘genocide op de Koerden’ gebezigd worden. Uiteraard begrijp ik dat dit soort zaken uiterste zorgvuldigheid behoeven, maar zoals u weet is er ook vanuit diverse politieke partijen en landen kritiek geweest op de militaire actie in en rondom de Turkse stad Cizre.

Bijgaand treft u een rapportage aan vanuit Cizre. Tevens voeg ik een link toe waarbij u de uitspraken van de diverse internationaal erkende mensenrechten organisaties zelf kunt lezen.

https://www.rt.com/news/335200-cizre-burned-beheaded-kurds-erdogan/

De reden dat ik deze vorm van communicatie met u kies zal ik verder verklaren. Ten aanzien van de in Afghanistan vermoorde Farkunda heb ik alle politieke partijen in Nederland om hulp gevraagd door middel van een brief. Alleen de Socialistische Partij heeft geantwoord. Vandaar dat ik nu het vizier open. Een afschrift van deze open brief zal tevens naar alle partijen gestuurd worden. Mocht er geantwoord worden dan zal ik dit open communiceren via FACEBOOK. Op die manier kan een ieder volgen en zien hoe betrokken de politiek is bij de zorgen van hun onderdanen.

 Met vriendelijke groet,

Marcel Mulder