2015 FEMKE HALSEMA ISLAMISTISCHE STAAT KOERDEN NAVO Recep Tayyip Erdoğan TURKIJE

NAVO KAN AANVAL OP KOERDEN NIET MAKEN

Dictator Erdogan, zijn absolute meerderheid kwijt door de overwinning van de Koerdische partij tijdens de laatste verkiezingen, ondermijnt zijn eigen vredesproces door de Koerden in Noord-Irak aan te vallen. Bizar, want zonder de Koerden had het er daar toch een klein beetje anders uitgezien. IS(IS) wordt door de PKK met succes bestreden. Een groter verraad kan ik me niet voorstellen: de Amerikanen én NAVO gaan gebruik maken van Turkse vliegbasis. Onderwijl maken de Turken de Koerden in Noord-Irak een kopje kleiner. Dit terwijl de PKK in de ogen van het Europese Gerechtshof géén aantoonbare terroristische organisatie is:

“De Koerdische arbeiderspartij PKK wordt sinds lang als een terreurorganisatie beoordeeld. Onder leiding van de sinds 1999 gevangen Abdullah Öcalan pleegde de PKK de afgelopen decennia aanslagen in Turkije. Toch is de aanmerking als terreurorganisatie omstreden.”

De van oorsprong marxistische PKK heeft geweld gebruikt tegen onschuldige burgers en angst verspreid in grote delen van Turkije. Daar staat tegenover dat het doel van de strijd – de erkenning van de Koerdische taal en cultuur en de vestiging van een onafhankelijke Koerdische staat – legitiem is. Bovendien zijn de Koerden in Turkije de afgelopen eeuw gewelddadig, vaak misdadig, onderdrukt.

Het behoeft weinig betoog dat de Verenigde Staten en Europa met de veroordeling van de PKK ook NAVO-partner en Europees bondgenoot Turkije een dienst hebben willen bewijzen. In 2008 oordeelde het Europese Hof van Justitie dat de PKK verwijderd diende te worden van de Europese lijst omdat terreur niet kon worden aangetoond. Over de verwijdering van de PKKDat rechterlijk oordeel is sindsdien door Europese bestuurders genegeerd.” (HELE ARTIKEL)

Ik vind dit een slechte zaak die onze leiders stellig moeten veroordelen. Erdogan is een wolf in schaapskleren. Één van het meest gevaarlijke soort. Zolang dit soort personen daar aan de macht zijn zal ik nooit meer naar het mooie Turkije gaan. Ik vrees dat dit betekent dat ik nooit meer in Turkije zal willen én kunnen komen. Ook wil ik niet dat Turkije bij de EU komt én zelfs uit de NAVO gaat. Op deze manier gaat dit land grote problemen veroorzaken.

Ikzelf heb Armeens bloed door mijn aderen stromen en krijg flashbacks naar wat mijn voorouders hebben moeten doorstaan.

Turkije roept hulp NAVO in, stuurt geen grondtroepen naar Syrië..