2015 BERGSE HAVEN

LOUIS VAN DER KALLEN WAARSCHIJNLIJK TEN ONRECHTE VEROORDEELD

Vandaag in de papierenkrant van BN DeStem: Louis van der Kallen zou om herziening kunnen vragen bij de Hoge Raad maar gaat, om hele prachtige en menselijke redenen, dit waarschijnlijk niet doen. Hij heeft ook nooit het idee gehad iets fout gedaan te hebben en blijkt dit dus nu nog (in)formeel niet gedaan te hebben ook.

Uit BN deStem: ,,De gemeente Bergen op Zoom moet in de kwes­tie Nedalco meer stukken open­baar maken dan tot nu toe is ge­beurd. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald in een beroepszaak die Margret Vreedenburgh als secreta­ris van het Comité Verontruste Burgers Openheid Bergse Haven heeft aangespannen tegen B en W van Bergen op Zoom… …Saillant detail is dat de gemeente bij de behandeling van de be­roepszaak heeft toegegeven dat er in dit dossier vóór 2009 geen ge­heimhouding was opgelegd. In dat jaar deed diezelfde gemeente aangifte tegen raadslid Louis van der Kallen wegens schending van de geheimhoudingsplicht. Van der Kallen is daar ook voor veroor­deeld. De vraag is nu of dat wel te­recht was.

De rest zult u moeten lezen in de papierenversie van de krant. Ik ben heel trots op onze partijleider: zijn vrouw en hij hebben het hier privé erg zwaar mee gehad, hij is door de veroordeling een aantal rekenkamers kwijtgeraakt, is teruggetreden uit het dagelijks bestuur van het waterschap, heeft zijn onderscheiding vrijwillig terug naar de koning gestuurd en maar niet te spreken over de vele tienduizenden euro’s die het hem en zijn vrouw hebben gekost. Ik ben trots om de redenen die hij in de krant motiveert, trots omdat hij niet uit is op wraak.

Ik hoop wel vanuit het diepst van mijn hart, dat de mensen die dit Louis en zijn vrouw hebben aangedaan hem in ere herstellen. B&W: Stop met rechtszaken om de boel onder de pet te houden, gooi uit respect alles op tafel nu! Laat zien dat jullie geleerd hebben van de fouten. De bevolking heeft het recht op de waarheid! De kiezer zal anders hoe dan ook gaan afrekenen met de schuldige partijen de volgende verkiezingen, want dit lijkt op het moedwillig slachtofferen van iemand die oprecht en eerlijk is en het het beste voor heeft met de inwoners. Een schande is het!