2016 FARGONDHA MALIKZADAH FARKHUNDA SALEH ROZBEH

LEVENSGEVAAR

In levensgevaar zijn. Niet eventjes, maar bijna een heel jaar. Dat is lang, traumatisch en voor mij niet te bevatten. Zoals ik eerder bekend maakte, gaat het mij dan wel niet super lekker, maar ondanks alles ben ik blij dat ik heb kunnen volharden in de zaak Farkhunda.

Tot blijdschap van de familie kan ik mededelen dat enkele leden van de bedreigde familieleden binnenkort naar Europa zullen komen. Helaas nog niet allen, maar u mag weten dat diplomatie vele wegen kent en ik in mijn leven nooit verwacht had zelfs naar het Witte Huis in Washington te moeten bellen, na een mail aan de president van de Verenigde Staten van Amerika, Barack Obama te hebben geschreven. De zaak Farkhunda is ingewikkeld en voor de familie levensbedreigend en de zaak roert zich tot op het hoogste politieke en intellectuele niveau in ons wereldje.

Helaas kan ik niet in detail treden, maar de dankbaarheid van de familie voor de hulp van diverse mensen in binnen- en buitenland is groot. Op een geschikt moment zal deze dankbaarheid getoond worden, maar nu is voor de familie de zware reis ver van over.

Ik schrijf dit artikel als een voorbode op een artikel dat deze week via deze site gepubliceerd zal worden. In dit artikel ga ik wat dieper in op de gebeurtenissen en zal ik namens de familie voornamelijk vragen om uw hulp. Hulp om échte vluchtelingen, die als tolken gewerkt hebben voor de ISAF-missies in Afghanistan iets terug te geven: Veiligheid in een nieuw leven.

Via deze link kunt u kijken naar een documentaire over Farkhunda.