2015 B&W BELGIË FRANK PETTER KERNENERGIE RAMPENPLAN TERRORISME TWEEDE KAMER VEILIGHEID

KERNRAMP NOODSCENARIO!

Via Google kun je je abonneren op zoekwoorden. Als er een nieuwsartikel gepubliceerd wordt met jouw zoekwoorden dan volgt er direct een mail. Hiervoor heb ik een apart account met maar enkele zoekwoorden: kerncentrale, Doel, Borssele. Dit doe ik al sinds 2008. Wil niet het beste jongetje van de klas zijn of bij de hand, maar er is iets wat ik totaal niet begrijp:

De politiek is wakker aan het worden. Doet me goed dat de brief die ik vorige week samen met Louis aan B&W stuurde nu ook de Tweede Kamer heeft bereikt. Niet onze brief en misschien niet door ons toedoen, maar toch. Ook niet zo belangrijk. Over dit soort onderwerpen bedrijf je wat mij betreft geen politiek. Dat creëert onrust zonder dat er een oplossing in het kort verschiet ligt.

Laat onverlet dat we wel degelijk aan een ramp zijn ontsnapt. Een aanslag met waarschijnlijk een Jihadistische achtergrond. Maar we leven nog. Gelukkig.

Zelf weet ik al wat ik ga doen als er iets gebeurt. Direct weg uit het stralingsgebied. Niet eerst naar huis, misschien om mijn partner te halen, maar ook zij moet van mij rechtstreeks vanaf waar ze is, de vlucht nemen. We hebben het er wel eens over gehad. Kan me herinneren dat ze nog wat dingen wilde meenemen. Heb haar toen uitgelegd dat ze zodra ze uit de stralingszone komt ze alles moet achterlaten, ook haar kleren die ze draagt, moet douchen en daarna heel diep gaan nadenken en rustig worden. Ik vrees ook dat er verkeersproblemen komen, dus mijn alternatief is mijn Zündapp waarop ik in ander halfjaar 15.000 km betrouwbaarheid heb mogen genieten. Ik denk dat een tweewieler het snelste gaat. Het zal wel pijn doen als ik afscheid moet nemen van mijn trouwe oldtimer.

En wat mij het meest verbaast (want ik heb het er niet alleen met mijn vriendin over gehad) is dat de meeste burgers ‘helemaal’ niet weten wat straling is, en wat het doet en wat men wel en niet moet doen. Er is geen tijd te verliezen in geval van een ramp.

Ondanks dat er geen goede plannen zijn gemaakt lijkt het mij zaak dat de bestuurders in de regio met educatie en noodscenario’s gaan komen. Al dat geouwehoer allemaal. Actie!

Toch?

UPDATE:
29-02-2015
BN DeStem, geen woord over de evacuatieplannen die er niet zijn.