2016 B&W FRANK PETTER ISLAMISTISCHE STAAT KEEK OP DE WEEK VLUCHTELINGEN

KEEK OP DE WEEK: VLUCHTELINGEN IN BERGEN OP ZOOM ?/!

Als vanouds loopt het weer niet van een leien dakje in de Bergse politiek. Burgemeester Petter in Bergen op Zoom krijgt flink op zijn donder en natuurlijk: Herrie in Bergse raad over opvang. Uiteindelijk gaat de gemeenteraad zich binnenkort buigen over het in te nemen standpunt. Lukt dat nog met inspraak van de burger of moet er een peloton M.E. klaarstaan om de gemoederen te bedaren? Het politieke begin belooft in ieder geval niet veel goeds.

Nu vandaag bekend is geworden dat er in heel Duitsland aanrandingen hebben plaatsgevonden en de bevolking in Nederland ook vraagtekens aan het plaatsen is bij de haalbaarheid en veiligheid van de instroom van ‘vluchtelingen’,  lijkt mij enige nuance in Bergen op Zoom wel op zijn plaats. Gaan we risico’s nemen? En waarom zouden we dit doen? De mensen die willens en wetens van Turkije (waar men veilig is) naar Europa komen zijn in mijn ogen geen vluchtelingen meer. Hoe in en in triest het ook allemaal is, het eerste integratie vraagstuk is nog niet opgelost en het volgende staat al weer klaar om onze maatschappij in tweeën te delen. Maar goed het is makkelijk roepen vanaf de zijlijn. Ik weet het.

Maar vandaag, in mijn keek op de Bergse week wil ik toch iets roepen. Op eigen conto, dus niet in naam van de BSD. Bergse politiek: vang de zwaar onderdrukte groepen op, de Christenen, de homofiel-geaarden. De échte minderheden. Minder risico, minder bezorgde burgers. Als het dan toch moet, dan maar zo toch? Op deze manier scheiden wij de probleemgroepen en zijn wij oplossingsgezind bezig. Hou de poten stijf en straal eensgezindheid uit. Ik denk dat er weinig burgers in Bergen op Zoom tegen mijn alternatief voorstel zullen zijn.

Maar wie ben ik?

Marcel Mulder,

Fijne avond!