2016 EU EUROPA EUROPESE UNIE MARK RUTTE NIGEL FARAGE OEKRAÏNE REFERENDUM

KABINET LEGT UITSLAG REFERENDUM NAAST ZICH NEER

Stemmen

De titel van mijn opiniestuk is tevens mijn stelling. Neemt u even de tijd..

Gisteren: het raadgevend referendum. Het referendum zelf  staat ter discussie, want als de ja-stemmers niet hadden gegaan en als daardoor de minimaal benodigde ‘opkomstkiesdrempel’ niet was behaald, dan hadden de ja-aanhangers, ondanks de grote meerderheid van nee-stemmers, toch het referendum ‘gewonnen’. Door een soort slimme sabotage. Buiten dat is het natuurlijk zo dat de regering zelf eens om raad en mening van de Nederlandse bevolking kan vragen bij zware-, grote-, ingrijpende beslissingen. Nu moet dit afgedwongen worden bij de gratie Gods en kan men de mening van het volk ‘dikkevingeren’.

Het YouTube filmpje hieronder gaat lopen vanaf het tijdstip 10 minuten en 42 seconden. De begenadigd goede spreker Nigel Farage begint op het moment dat u begint te kijken, te vertellen wat hij meegemaakt heeft nadat de Nederlandse bevolking tegen het verdrag van Maastricht had gestemd.  Na het filmpje ga ik verder met mijn stelling. Ik adviseer u om  te kijken tot ongeveer 15 minuten en 35 seconden. Helemaal afkijken kan natuurlijk ook.

De strekking van het filmpje is duidelijk. De Europese Commissie heeft de democratie een loer gedraaid en men schaamde zich hier op voorhand al niet voor.

De tot op het bot corrupte minister president Petro Porosjenko van de Oekraïne heeft gezegd dat de uitslag van het referendum over het associatieverdrag “geen belemmering is” voor “de Oekraïense weg naar Europa”. Ook gaf hij aan dat er rekening gehouden moet worden met het feit dat de Nederlanders uit onvrede eigenlijk tegen de EU wilden stemmen en niet tegen de Oekraïne. Volgens vele ja-denkers is dit ook de opzet van het GeenPeil-kamp dat het referendum namens 450.000 Nederlanders  heeft aangevraagd. Als dit zo al was, dan heeft het Geen-Peil-kamp uiteindelijk wél een gedegen, neutrale en gebalanceerde campagne gevoerd. Met kennis van zaken en inzicht. Nederlandse Tweede-Kamerleden, waaronder Jesse Klaver (GroenLinks), hebben het failliet van de Nederlandse politiek des te meer getoond door voor joker te staan voor de camera omdat men geen dossierkennis bleek te hebben over het verdrag met de Oekraïne. De campagne van het GeenPeil-NEE-kamp is dus het complimenteren waard. De krampachtige houding van de JA-politici was vaak triestmakend.. In ieder geval verwacht de tot op het bot corrupte minister president Petro Porosjenko van de Oekraïne dat ons kabinet de NEE-stemmers gaat ‘dikkevingeren’. Tegen mijn wens in verwacht ik dit ook.

De Nederlandse president Mark Rutte sprak de woorden: ,,Als de uitkomst blijft zoals die nu is, dan kunnen we niet zonder meer doorgaan met ratificatie van het associatieverdrag met Oekraïne..” De woorden: ,, zonder meer” in zijn verklaring betekenen voor mij gevoelsmatig genoeg. Het geeft mij het gevoel dat men dit referendum naast zich neer gaat leggen. De trukendoos kan open. De trukendoos vol vieze politieke spelletjes. Bah.

“Artikel 11 verplicht de regering tot indiening van een wetsvoorstel tot intrekking […] van de wet waarover een…
Geplaatst door GeenStijl op zaterdag 9 april 2016

Wilt u vaker een artikel van mij lezen? Doe een vriendschapsverzoek/ volg mij op mijn persoonlijke pagina.