2015 B&W DUO-RAADSLEDEN GRIFFIE RAADSLEDEN

INVESTEREN IN BETERE POLITIEK

Vind het moeilijk om iets te vragen. Zocht een onderwerp voor het stukje van vandaag en kwam dit tegen.  En ik ben het er mee eens. De kwaliteits- en kwantiteitsvraag speelt al een tijdje nu. De Bergse Griffiers en ondersteunende ambtenaren werken hard en ik heb veel respect voor hen. Altijd vriendelijk en toegankelijk.

Uiteraard komt een deel van de opleiding van nieuwe (duo) raadsleden deels ook op het bordje van de partij waar hij of zij lid van is. Maar zoals jullie in mijn eerdere stukken hebben kunnen lezen is het voor mij persoonlijk best wel zoeken naar de ‘hoed en de rand’.

Nogmaals ik vind het moeilijk om dingen te vragen, maar als het ook voor duoburgerleden aantrekkelijk moet blijven dan is het zaak om te investeren in de nieuwelingen. Er mag zeker niet voorbij gegaan worden aan de duoleden. De raadsleden kunnen zaken voor zichzelf op de agenda zetten en hier een gezamenlijk besluit over nemen. De duo’s zijn soms een extra wiel aan de wagen, maar ook zij werken hard. Naar het schijnt is er bezuinigd op de vergoedingen en het aantal duo’s. Of dit verstandig is, dat weet ik niet. In mijn ogen zijn ‘wij’ de kosten niet.

Maar waar vraag ik nu om? Om begrip en een moment van aandacht, zodat men dit weer eens onder de loep kan nemen. Als voorbeeld en als soort vraag breng ik het papierloos vergaderen aan de orde. De gemeente voert dit in, maar stelt voor de duo-leden geen tegemoetkoming in het verschiet. Nu heb ik een tablet die ik daar dan voor moet gaan gebruiken. Hij hangt met plakband aan elkaar want ik ben er op gaan zitten. De raad heeft al weer jaren geleden voor de raadsleden een vergoeding van zo’n 700 Euro beschikbaar gemaakt. Persoonlijk vind ik dat dit wel door de helft kan. Met deze monster tablet ga je harder dan die fancy ‘overpriced’ Apple bling bling. Blijft er nog wat over om budget te hebben voor de duo’s.

Stel het wat zwart wit, maar zo kost het niets extra en eerlijk is eerlijk, ook wij moeten kunnen werken. Zeker als de gemeente zelf stopt met papier.

UPDATE:
04-02-2015 GEMEENTE.NU
(Met dank aan Mini Bogaers voor de leuke link)