2015 AD VAN DER WEGEN LOUIS VAN DER KALLEN ONS WATER PvdA WATERSCHAPSVERKIEZINGEN

IK IRRITEER MIJ!

Waarom? Omdat de media deze verkiezingen eigenlijk helemaal verprutsen. Ik weet: het is niet anders. Zo gaat het al jaren. De ‘big-boys’ uit de tweede kamer kapen de onderwerpen. Onderwerpen waar de verkiezingen niet eens over gaan. Als het gaat om de waterschappen, weet het gros van de mensen niet precies waar deze over gaan.

Of je nu voor of tegen bent, deze waterschapsverkiezingen hebben een heel belangrijk punt: de verzilting van het Volkerak-zoommeer. Kosten lopen in de honderden miljoenen. Tweede grootste zoetwaterbekken van Nederland zou kunnen worden vernietigd, in een tijd waar schoon zoet water steeds meer schaars aan het worden is. Het laatste is voor mij persoonlijk de voornaamste reden om tegen te zijn. De rest van de argumentatie boeit me niet eens. Reserve zoet water verzilten? Neen.

Er is contact geweest met twee serieuze landelijke mediaprogramma’s over dit onderwerp, maar waarschijnlijk hoort u daar niets van (voor de verkiezingen). BNDeStem heeft het onderwerp wel belicht. Dit onderwerp is op rijksniveau in behandeling nu. Waarom wordt er niet op zijn minst aan die tweede kamer bobo’s, tijdens een debat op t.v., gevraagd wat zij vinden van die verzilting? En waarom zij voor of tegen zijn? Al vraag ik me af of de meesten wel weten waar het over gaat.

Via een schoolproject is er tussen Ad van der Wegen en Louis van der Kallen een rap-battle opgenomen. Radio 1, Spitsnieuws, Omroep Brabant, Geenstijl: het is volop in de media. Ik vind het echt heel erg leuk, maar het gaat weer niet waar het over zou moeten gaan. Buiten dat de meeste media niet eens de moeite hebben genomen de informatie kloppend weer te geven.

Zucht.