2015 D'66 HOOLIGANS PvdA VVD

HOOLIGANS EN MAATSCHAPPELIJKE KOSTEN

Inzamelingsactie voor de sloop-Feyenoorders? VVD, PvdA en D’66 willen dat de staat de kosten betaalt? Even in nieuwerwetse terminologie: WTF?

Want? We schamen ons? Voor wie? Ik heb het niet gedaan en ik voel me er ook niet verantwoordelijk voor. Is het zelfde als de moslimgemeenschap vragen de kosten voor een groepje geloofsgekken te vergoeden na een aanslag.  Waar ik me wél voor schaam is dat mensen zich groeperen in politieke partijen of inzamelclubs voor iets wat moedwillig is gedaan door een stel vakidioten. Ik schaam me omdat men zich hier wél druk over maakt. En de oudjes die liggen weg te rotten door het afbreken van onze fatsoens- en welvaartsstaat? Schamen jullie je daar niet voor? Zien ze ook in het buitenland hoor! Inzamelen of minder bezuinigen voor uw eigen naasten? Nee, nee, dat is niet populistisch.

Ik stel voor dat er op het kopen van tickets voor alle uitwedstrijden een toeslag betaald mag gaan worden als een soort verzekering voor dit soort mafferij. Maar ook voor ander gedoe. De maatschappelijke kosten van politie, ME en ander overheidspersoneel e.d. is al jaren lang idioot hoog en niet in verhouding met zaken die m.i. meer prioriteit hebben dan deze miljardenbusiness die voetbal heet.

Grrrrr!!