2015 B&W DOMINO'S PIZZA HANDHAVING HORECA

HANDHAVEN!

Voor de één is het een futiliteit, voor de ander een grote irritatie: de scooters bij Domino’s. Op aangeven van een burger net zoals ik, is B&W verzocht om iets aan de pitstopstraat bij Domino’s te doen. Het is voor mindervalide mensen niet handig. Een wat ouder persoon die aangereden wordt en een gebroken heup oploopt heeft zelfs een significante verhoogde kans op sterven. Dus het is geen futiliteit wat mij betreft.

Het ging een weekje goed, maar op 16 januari en 25 januari was het weer feest.

Nu snap ik best dat het vlak tegen de muur zetten vervelend is, zeker als het druk is en er hard gewerkt moet worden, maar misschien is het tijd om het parkeervak voor de Domino’s geschikt te maken voor de scooters. Valt er ook nog wat precario te verdienen.

Het college gaat de precariorechten niet meer belasten (behalve voor terrassen) en de regels wat laten vieren als het gaat om de reclame in de stad. Maar dan moet men nu echt eens gaan beginnen met duidelijk en goed te handhaven en te sanctioneren. Zonder pardon.

Om de kosten van een officiële brief en al het werk van de ambtenaren en wethouder te besparen zal ik het morgen telefonisch doorgeven. We zullen het wel zien.

Slaap lekker allen.