2016 PvdA SAHIN ERGEC

GOEDKOOP POLITIEK SCOREN VAN SAHIN ERGEC

Beste Sahin Ergec,

Ik vind dat je met jouw brief aan de burgemeester goedkoop politiek gewin lijkt te willen halen. Niet dat ik geen Turkse vlag wens te zien, maar vooral omdat je dit heel anders had kunnen aanpakken. De brief, die je openbaar aan de burgemeester schrijft, maakt het politiek. Je had dit informeel kunnen regelen. Maar je koos ervoor om ‘a letter they can’t refuse’ te schrijven/ typen. Je goed recht, maar dan zo ook mijn reactie.

Ik denk dat je met deze brief, zo open en suggestief, de schijn wil wekken dat de Gemeente Bergen op Zoom als een instituut de Nederlanders met Turkse achtergrond als tweederangs ziet. Eigenlijk gebruik je hierdoor je bindend bedoelde politieke functie op de verkeerde manier. Op deze manier ontbind en polariseer je. Althans dat is mijn mening.

Misschien wil je je brief herschrijven en de slachtoffers van de terreur van de Turkse leider Recep Tayyip Erdoğan ook een vlag op onze peperbus regelen? Dat zou pas eerlijk zijn, het zijn tenslotte de broeders en zusters van het Turkse volk toch? Dat zou écht verbindend zijn: een Koerdische vlag naast de Turkse vlag op de peperbus!! Ik zeg doen!

Met vriendelijke groet,

je collega,

Marcel Mulder

UPDATE: SAHIN HEEFT BESLOTEN HET DEBAT TE SMOREN DOOR EEN BLOKKADE OP FACEBOOK.

Ik heb vandaag onze burgemeester deze mail verstuurd: Beste Burgemeester / Beste Frank,Gisteren heeft onze gemeente… Geplaatst door Sahin Ergec op woensdag 23 maart 2016

DAN POST IK DE BRIEF MAAR:

Beste Burgemeester / Beste Frank,

Gisteren heeft onze gemeente de Belgische vlag op de Peperbus geprojecteerd. Mijn inziens prima. Wel wil ik je meegeven wat het sentiment is van de Turks-Bergse bevolking in onze gemeente. Als burgemeester is het goed om te weten wat er leeft bij hen/ons.

Laat ik beginnen met zeggen dat het overgrote gedeelte van Turks-Bergse bevolking met afschuw heeft gezien wat er is gebeurd in België en als 1 blok achter onze buren staan. Zij (Wij) weten wat het betekent om door terreur naasten te verliezen. Wel leeft er een gevoel van ‘ongelijke behandeling’ omdat in hen/onze moeder- en vaderland en/of geboorteland de afgelopen periode niet 1, niet 2, niet 3, maar 4 bloedige aanslagen zijn geweest. Veel onschuldige doden, moeders, vaders en kinderen. Geen vlaggen op de Peperbus helaas. Ik hoef je niet te vertellen dat mensen met een Turkse achtergrond de grootste minderheidsgroep in Bergen op Zoom zijn. En het is vooral deze minderheidsgroep die klaar staat als de gemeente BoZ hen nodig heeft. Bijvoorbeeld met de Vluchtelingen, Oorlogsherdenkingen en allerlei acties om de buurten leefbaar te maken en houden. Aandacht voor hun leed was dan wellicht op zijn plaats geweest. Waarom geen Belgische, Franse én Turkse vlag op de Peperbus? België is dan wel ons buurland, maar mensen met een Turkse achtergrond wonen ook daadwerkelijk rondom die Peperbus.

Vriendelijke groeten,

Sahin Ergec

(MIRROR VAN DE BRIEF PDF)