AFRIN GENOCIDE KOERDEN Recep Tayyip Erdoğan TURKIJE TWEEDE KAMER

GENOCIDE OP DE KOERDEN?

Weet u nog? Wim Kok en zijn kabinet traden af om Srebrenica-drama. Er was een fotorolletje kwijt, er waren harde andere conclusies, maar er was voornamelijk veel leed. Vele doden, vele getraumatiseerde burgers, maar ook soldaten. Op dit moment speelt zich een nieuw drama af. Zoals het er nu uitziet gaan de Turkse strijdkrachten doen waar zij reeds eerder goed in bleken te zijn: het verdrijven van volkeren/ het laten verdwijnen van mensen. Kortweg: het gaat op genocide lijken zo onderhand. De Europese gemeenschap durft weer eens geen standpunt in te nemen en vanuit het Nederlandse kabinet is het ook weer akelig stil. Misschien dat de volgende link ze wakker kan schudden: Turkey-backed forces pull down Kurdish statue in Afrin town centre – statement.

Er vallen veel burgerdoden en er is ook een ziekenhuis gebombardeerd. De Turkse regering meent vanuit hun visie het recht te hebben om Syrië binnen te trekken en daar onze bondgenoten, de Koerden, aan te vallen. Dit bemoeilijkt het proces om IS te verslaan. De Verenigde Naties vragen de Turkse regering onder leiding van Recep Tayyip Erdoğan om op hun tellen te letten, maar door de enorme verstrengelingen van belangen weten alle bondgenoten, die ook weer bondgenoten van de Turkije zijn, ook niet meer wat er te gebeuren staat. Wat wel duidelijk is, is dat er mogelijk een genocide op de Koerden staat te gebeuren. Het neerhalen van een oud cultuurhistorisch beeld draagt niet bij aan een geruststellend beeld inzake.

Reeds eerder schreef ik hierover. Ik hoop dat ik me vergis, zodat ons kabinet niet weer eens hoeft af te treden omdat zij erbij stonden en er naar keken en niets, maar dan ook niets hebben gedaan om genocide te voorkomen. Het stopzetten van alle wapenleveranties en geld zouden een mooi begin zijn.