2016 Ahmet Davutoglu EUROPA EUROPESE UNIE JOURNALISTIEK MENSENRECHTEN OORLOGSMISDADEN Recep Tayyip Erdoğan

EUROPA IN ZEE MET OORLOGSMISDADIGERS

Ja mensen, de knieval is gemaakt. Recep Tayyip Erdoğan en zijn handlangers hebben de EU in de tang. Heel veel van uw belastingcentjes, zes miljard en dat zal structureel zijn zoals het eruit nu uitziet, gaan naar de corrupte bende van het dictatoriaal. Afgelopen week kreeg ik te horen dat ik af en toe eenzijdig ben in mijn onderwerpen, maar het is toch niet normaal? Hoe kan de EU zaken doen met een bewind dat mensenrechten onderdrukt en mijn inziens zich mede schuldig maakt aan oorlogsmisdaden tegen de menselijkheid. Er is geen geweld door deze burgers tegen de Turken gebruikt.

Uiteraard heb ik niet de kennis die de inlichtingendiensten hebben, maar het zet mij allemaal wel aan het denken. Eén ding is zeker, de vluchtelingencrisis laat duidelijk zien dat het bestuurlijk onvermogen van de Europese landen gevaarlijk groot is. Door een gevaarlijke groep, ongeregistreerde, misschien wel radicale moslims onder ons te laten, speelt men met de levens van onze kinderen en u en mij. Aangezien de elite zichzelf goed beschermt is het eigenlijk een schande. Zeker na het nieuws van gisteren. Op dit moment is tachtig procent van de in Griekenland aangekomen vluchtelingen economisch vluchteling. Vluchtelingen in Turkije zijn veilig.

Is men bang van ‘de Turken’ ? Dat is wat ik mij afvraag.. Weet men precies wat daar gebeurt en wil men verdere escalatie voorkomen? Is het daarom waarom men zo toegeeflijk is aan de Turken? Of is men gewoon echt niet in staat om er als Unie uit te komen en moet men wel toegeven?
Waarom draait men de schroef niet harder aan? Waarom deze vorm van chantage accepteren? Er werd een vinger gegeven, maar de Turken willen twee handen en als ‘wij’ niet oppassen worden deze er beide afgehakt.

De Europese Unie kan het niet maken om zaken te doen met de misdadigers in Turkije. Dit ondermijnt de geloofwaardigheid van ons allemaal. Recep Tayyip Erdoğan en zijn handlangers zijn hele gevaarlijke mensen. Op deze manier krijgen deze mensen het idee dat men nóg meer mensenrechten kan schenden. Wie stopt ze immers? Het lijkt mij tijd om de onafhankelijke media, structureel via het internet, terug te brengen naar Turkije. De bevolking zou daar ontzettend mee geholpen zijn. Zo ook de veiligheid in de regio daar. Tijd voor een crowdfunding?