2016 BRUSSEL EU METRO TERRORISME TWEEDE KAMER VEILIGHEID ZAVENTEM

EU FAALT: BRUSSEL 22-03-2016

Als u het rapport over de aanslagen in Parijs van 13 november 2015 leest, komt de koude kermis bij u thuis tijdens de lange Arabische lente. De schokkende goede planning: gebruik van encryptie technieken, hoogstaande documentvervalsingen, het zenden van bommakers vanuit Syrië en Irak naar Europa en een doortraptheid die zijn grenzen niet kent. Het maakt mij persoonlijk veel duidelijk. De Europese unie is te verdeeld en heeft de boel niet onder controle. Tijdens het bekend worden van het verschrikkelijke nieuws uit Brussel stelde Arnold Karsten, toevallig live op televisie, ‘de overheid’ direct aansprakelijk. Ik geef hem hierin gelijk. 

Het was in den beginne al niet mogelijk voor de veiligheidsdiensten om alle uit- en inreizende jihadaanhangers in de gaten te houden. Het viel ook allemaal wel mee, leek de algemene houding. In Nederland heeft het lang geduurd voordat men in de richting van wetgeving is gekomen. Daarbij heeft de EU als geheel zich enorm verslikt in de vluchtelingencrisis en zo is Europa nu volgestroomd met uiterst agressieve en zeer in het kwaad bedreven elementen. Het is een chaos van slechte registraties, een bizar hoog aantal ongeregistreerden en vele valse documenten. Daarbovenop komt nog eens dat er geen eenduidige wetgeving is om mensen uit te zetten of te weren. Karsten waarschuwt dan ook voor een opstand (mirror PDF). Mensen die mij kennen weten dat ik hier ook al jaren op wijs. In 2003/ 2004 heb ik deze angst in een interview door Jan van de Kasteele al eens in de BNdeStem geuit. Ik spreek van een burgeroorlog in Europa. Ook hier geef ik dus Arnold Karsten gelijk.

En dit is nog maar het begin. In Syrië en Irak zijn al rapporten opgesteld waarbij is bewezen dat de kennis van het maken van chemische wapens tot het gebruik van deze wapens hebben geleid. Ondertussen richten radicalen zich op o.a. kerncentrales in Europa, maar blijven de grenzen gewoon openstaan. Omwille van de economie, niet omwille van ons aller veiligheid. Volslagen gekte dus.

Het wachten is op nog beter gecoördineerde aanslagen, waarbij hulpdiensten en ziekenhuizen worden aangevallen. Dit nadat publieke plaatsen en bijzondere infrastructuur is aangevallen. De chaos van vandaag zal in het niet vallen bij de chaos die de wereld dan zal schokken.

De politiek in Europa zorgt zelf voor een verrechtsing en verruwing van het maatschappelijk debat. De politiek faalt. De bevolking is bang, want mensenlevens worden verwoest. Het is verschrikkelijk. Het is tragisch en helaas straalt dit slecht af op de vluchtelingen die te goeder trouw zijn, het overgrote gedeelte gelukkig. Ook hier is ‘de overheid’ in gebreke.

Mocht een direct betrokkene dit lezen. Ik wens u heel veel sterkte toe.

Bron: New York Times