2016 EUROPA EUROPESE UNIE JOURNALISTIEK KOERDEN MENSENRECHTEN OORLOGSMISDADEN Recep Tayyip Erdoğan

EN DE KOERDEN DAN?

Nu ben ik tegen elke deal met ‘de Turken’, dat moge duidelijke zijn. Maar vanmorgen brak toch eigenlijk wel mijn klomp. Zoals ik eerder berichtte, heeft de EU een rapport, dat dictator Recep Tayyip Erdoğan onwelgevallig was, onder de pet gehouden zodat hij de verkiezingen in kon gaan als de Heilige Maagd Maria zelve. Het leverde hem een absolute meerderheid op.

Het gevolg is dat de dictator de pers nu in zijn totalitaire greep heeft, Griekenland overspoeld wordt met vluchtelingen, het Koerdenmonument vernietigd is en last but not least: de Koerden binnen en buiten de Turkse grenzen worden uitgemoord.

Nu ik las dat Duitsland tegen het vrij reizen, zonder visum, van de Turken én dus ook Koerden is, omdat men bang is voor meer asiel aanvragen, vroeg ik mij af of men eigenlijk niet medeplichtig is als er straks een officieel rapport op tafel komt waarbij ‘de Turken’ in staat van beschuldiging worden gesteld. Oorlogsmisdaden tegen de Koerden. Mark my words. Medeplichtigheid. Mark my words.