2016 EIGEN RISICO PvdA VVD ZORG

EIGEN RISICO 500 EURO

Ik constateer simpelweg dat ziek zijn iets is wat strafbaar is. Sanctioneer het maar. Zo lijkt het. Een boete voor ziek zijn. Zo voelt het. Met mij zijn er velen ziek. De ene kan het ziek zijn wél betalen, de andere niet. Ik ben dankbaar voor de medische zorg die ik heb kunnen krijgen, dankbaar aan iedereen die dit mogelijk maakt. Dus ook aan u, mede belasting- en zorgpremiebetalers!

Vandaag begreep ik van SP-Kamerlid Renske Leijten dat de VVD het chantagemiddel weer eens is gaan hanteren om de regels opnieuw te willen veranderen. Het is nog geen chaos genoeg met de PGB’s. Ondertussen kan er weer wel wat extra leed veroorzaakt worden lijkt men te denken. Bij ongewijzigd beleid wil de VVD het eigen zorgrisico naar 500 Euro verhogen.

De laatste jaren is er heel veel in het nadeel van de zieken en dus zwakkeren in onze samenleving versoberd. Het is werkelijk te veel om te benoemen. Van belastingvoordelen die versoberen of vervallen tot onbetaalbare hulp in sommigen gemeenten. Mensen liggen letterlijk en figuurlijk weg te kwijnen, soms in bittere eenzaamheid. Het resultaat van het PvdA en VVD kabinet. Hiermee concluderende dat de PvdA ook erg ziek geworden is. Persoonlijkheidsproblematiek. De PvdA is totaal de weg kwijt. Van de VVD valt alles te verwachten, dus ook dit.

Het irriteert me als ik zie dat ziekenhuizen alles (moeten) doen om aan geld te komen en zo ook de zieken, de begeleiding en de bezoekers soms fors moeten betalen om te kunnen parkeren in en rond de ziekenhuizen. Op alle vlakken kost ziek zijn geld. Het emotionele vlak rondom ziek zijn krijgt zo een negatief karakter, dat terwijl voor heling en beterschap juist een positieve instelling nodig is. Een socialere samenleving met dito politiek is dan ook de wens.

Het irriteert me. Statistiek op statistiek laat zien dat er steeds meer mensen zijn die de touwtjes niet aan elkaar kunnen knopen in ons belastingparadijs Nederland. Het belastingparadijs is in ieder geval geen ziekenparadijs meer. Voor sommigen is het al zelfs een hel. Mijn hart is bij hen.

Het irriteert mij. Hopelijk samen met mij genoeg mensen. Laten we het ze eens duidelijk maken. Dit was hieraan mijn bijdrage.

Gezondheid!