2015 EUROPESE UNIE Recep Tayyip Erdoğan TURKIJE

DICTATOR ERDOGAN

Uiteraard wil ik de aanhangers van president Erdogan niet tegen de schenen schoppen. Toch moet mij iets van het hart. Vandaag, 27 maart 2015, is er een omstreden wet met overweldigende meerderheid in het parlement aangenomen. De rechter is buitenspel gezet als het gaat om het opsporen en afluisteren. Tevens krijgt Erdogan een potje geld waar hij geheime operaties mee mag gaan uitvoeren. Dit komt bij mij niet geheel democratisch over en baart mij ernstige zorgen.

Een paar jaar geleden zijn wij naar het prachtige Istanboel geweest. Nog net op tijd, want uit principe zal ik nooit of te nimmer nog een voet in Turkije zetten zolang dit soort zaken zich daar afspelen. Misschien het overwegen waard voor andere vakantiegangers om dit land maar eens rap te schrappen als vakantiebestemming.

Uiteraard vraag ik me nu ook ‘hardop’ af of het niet tijd wordt dat uw en mijn geld, dat de EU jaarlijks spendeert als bijdrage om Turkije bij de EU te krijgen, niet beter aan andere doelen kan worden uitgegeven. Kortweg, als krachtig signaal, na het aannemen van dit soort dictatoriale wetten mag de Europese Commissie de onderhandelingen met Turkije stoppen en niet hervatten totdat men daar tot zinnen is gekomen.