2015 B&W GEHEIMHOUDING SCHULDEN

B&W BESCHERMT DE ONNOZELAARS MET GEHEIMHOUDING

Vandaag is het belangwekkende nieuws naar buitengekomen: BERGEN OP ZOOM GAAT EINDELIJK ZIJN BALANS SANEREN

Boefje I, boefje II, onnozelaars III, boefje IV, boefje V, boefje VI, want dat zijn het toch? Ik zou bijna denken dat B&W de boefjes en de onnozelaars de handen boven de hoofden wil houden. Maar ik vermoed dat het vooral een smerig stinkend politiek spelletje is. De partijen, die ú als burger de laatste vele jaren heeft gekozen  weten donders goed dat zij het niet meer onder de pet kunnen houden. Bergen op Zoom is namelijk een soort van failliet en dat roept de BSD bij monde van Louis van der Kallen al jaren! Uiteraard is dit politiek p.r. technisch niet erg handig. Naar mijn opinie is dit alles ook een opmaat naar een andere politieke wind in Bergen op Zoom. De volgende verkiezingen dan natuurlijk.

Louis laat er geen onduidelijkheid over ontstaan in zijn epistel. En eigenlijk is het jammer dat het college, waarschijnlijk als bijkomstigheid, de boefjes die Bergen op Zoom naar de rand van de afgrond hebben gestuurd nu nóg de handen boven de hoofden houdt. Jammer? Neen, het is ronduit onfatsoenlijk. De man die al jaren waarschuwde, de burger informeerde en de waarheid tot achter de komma kon geven, krijgt als een beloning een strafblad. En daarom wilde hij deze beloning niet meer. Begrijpelijk dat deze brief volgde.

Het college moet stoppen met politieke spelletjes en een streep zetten onder heel het verhaal. Geheimhouding over iets waar de burger straks flink voor moet gaan dokken. Let maar op als Bergen op Zoom een artikel 12 procedure aan de broek heeft. Vergeet het dan niet als u op ‘hen’ heeft gestemd én niet op diegene die u wilde behoeden en beschermen. Ten koste van zichzelf!

UPDATE:
02-02-2015:
BN DeStem
Internetbode