2015 D'66 GERTJAN HUISMANS MARTINE SUIJKERBUIJK RAADSLEDEN TERRORISME VVD

BESTE GEMEENTERAAD: BEN IK NU VOGELVRIJ?

Na het zien van de onthoofding van 21 christelijke Kopten uit Egypte, (WAARSCHUWING! FILMPJE IS ZEER SCHOKKEND!) is voor mij de emmer vol. Zo kan het niet verder. De beulen van de IS zijn niet voor reden vatbaar.

Ik geef mijn ‘bescheiden’ mening. Ook als het gaat over dat wat de Bergse gemeenteraad en het college kunnen doen om een punt te maken: laten we christenen op gaan vangen. Waarom? Nou juist hierom. Ik hoor daar zo weinig over. Een paar demonstranten op een aanstaande Moskee krijgen meer aandacht in de pers… Daar kan de VVD toch niet tegen zijn lijkt mij zo? Ik weet, zij waren niet de enige partij die tegen waren. Maar zij zijn wel de partij van de heer Rutte. Dus een signaal afgeven is voor hen wel gemakkelijker. Misschien tijd om het liberale hart weer eens op te poetsen…

Toen ik vroeger als portier bij de Witte Olifant naar binnen moest om in te grijpen bij een ruzie, sloten wij de deuren. Ook de achterdeur. Als we dat niet deden, kwamen bevriende mede ruziezoekers uit alle hoeken en gaten en was er helemaal geen houden meer aan voor ons als ‘scheidsrechters’. Kortom, in perspectief op dit onderwerp: grenscontroles herinvoeren en eerst orde op zaken stellen in de landen van Europa. Na de recente aanslagen in Frankrijk en Denemarken is het duidelijk dat er een groot gevaar schuilt bij een bepaalde groep vluchtelingen. Ook hier is bewijs van in ons eigen land. Wat ook kan: een flinke smak geld naar het opzetten van een veilige plaats voor christenen in door de IS beheerste of bedreigde gebieden ergens in het Midden-Oosten. Dan scheiden wij de partijen wel door de zwaksten, de christenen, daar op te vangen.

Nee, ik ben niet gelovig. Nee, ik heb niets tegen moslims. Maar dit gaat eventjes niet werken. Misschien na een periode van bezinning en uitroeiing van deze uitwas, die zich voordoet als de ware Islam. Maar geloof mij: Dit. Gaat. Fout, fouter, foutst.

De Bergse gemeenteraad kan meer dan zij denkt. Als men maar eensgezind durft te zijn. Recht is recht en krom is krom.

UPDATE:
BN DeStem