2016 ANTWERPEN BRUSSEL PARIJS PERSOONLIJK TERRORISME ZAVENTEM

BENT U OOK BANG?

angst

Op de ene of andere manier hoor ik er eigenlijk niet zoveel over. Althans, niet direct in mijn omgeving. Al moet ik toegeven dat het wel meer en meer besproken lijkt te gaan worden. De angst voor een aanslag op lijf en leden. Het is allemaal wel heel dichtbij gekomen… toch?

Mijn partner en ik gaan graag naar ons meest geliefde stekje in Antwerpen. We zijn daar kind aan huis. Sowieso zijn de Vlamingen een heerlijk volk. Na de aanslagen in Parijs besloten we om toch enige voorzichtigheid in onze planning aan te brengen. Zo besloten we om drukke dagen zoveel mogelijk te mijden en bioscoopbezoek op een maandag of dinsdag te plannen. In onze ogen verstandig en hopelijk het meest veilig. Diep in ons schuilt de wil om niet te willen toegeven aan de angst voor het terroristische geweld.

Na de aanslagen in Brussel is het eerlijk gezegd toch wel allemaal iets anders geworden. Nog nooit hebben we het voor onze vakantie al zo vaak over vakantie gehad. Want wat gaan we nu doen? Het ziet er naar uit dat we ons gaan vermaken op rustige plaatsen. Campings, aan zee, ver van alle drukte, ver van de grote steden. Misschien zelfs wel ver van vliegvelden, misschien blijven we wel in Nederland. Mochten we toch kiezen te gaan vliegen, dan zoeken we vluchten op de meest rustige tijdstippen. Misschien zelfs vanaf een rustig vliegveld. Het valt in ieder geval bij mij niet meer onder het kopje ‘luxe problemen’.

Afgelopen week deden we ‘ons’ restaurantje in Antwerpen weer aan. Het was lekker weer, dus het terras nodigde ons uit. We gingen pal naast de ingang van het pand zitten. Voor mij een bewuste keuze. Je weet maar nooit… Mijn partner en ik zitten ook graag naast elkaar tijdens het eten. Helaas kijken we dan allebei één kant uit. Althans, helaas als het gaat om het overzicht, want ik geef eerlijk toe dat ik me af en toe niet op mijn gemak voelde. Angst die getrotseerd is, maar wel degelijk is er een mate van angst. De ‘booslims’ hebben op dat gebied dus al een beetje gewonnen.

Het was natuurlijk al wel te verwachten: afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat een Jihad-ganger zijn mama gebeld had om haar te vertellen dat ze maar beter niet naar downtown-Antwerpen kon gaan de aankomende week. Wij gaan dit dan ook maar niet doen…

Waar eindigt dit?

Wijnegem Shopping center

Foto: Het Wijnegem shopping center nabij Antwerpen. Weer naar toe gaan of niet?