2018 Mensen

ALLES VOOR EEN FILMPJE: KIND BIJNA DOOD (BEEKSE BERGEN)

Vandaag toch maar eens gekeken naar een filmpje waarin mensen domme dingen doen. In een op internet opgedoken filmpje is een gezin te zien dat in safariepark de Beekse Bergen uit de auto stapt en (aan het einde van het filmpje) moet vluchten voor de jachtluipaarden. Met hun kind. Mijn irritatie komt voonamelijk voort uit de verantwoording die de filmers en de media eens zouden moeten nemen. Helaas gaat het in dit Facebooktijdperk alleen maar om de kliks en likes.

Diegene die het filmpje opneemt, maar ook zijn metgezel zijn strafbaar te stellen. Zij verzaken om mensen (onschuldig kind) die in gevaar (dreigen) te komen te helpen. Uiteraard had dan het filmen gestopt moeten worden en de telefoon gebruikt moeten gaan worden. Toch zonde van het leuke filmpje met dat misschien wel verscheurde kind op je Facebooktijdlijn.

Ook de journalisten zouden kunnen verzinnen dat dit strafbaar is. Misschien ligt ook voor hen hier de verantwoording om eens wat verder te kijken dan de klickbait van het artikeltje, maar de algemene maatschappelijke verantwoording aan de kaak te stellen. Zodoende kan het OM niet om vervolging heen, want dat verdienen de twee lachers in de auto keihard: Straf.

Misschien kan de Beekse Bergen het goede voorbeeld geven?